Naujienų straipsnio pagrindinė nuotrauka

Kaip išsirinkti automobilį?

Atgal

Kaip išsirinkti automobilį?

2024 m. birželio 18 d.

 

Kaip tinkamai išsirinkti transporto priemonę „Autogidas Summer Fest“ festivaliui

 

„Autogidas Summer Fest“ - tai festivalis, kuris liepos 11-14 dienomis kaitins atmosferą Zarasuose ir miesto apylinkėse. Tris dienas iš eilės Zaraso ežero Didžiojoje saloje bus daug veiksmo - čia vyks trečiasis pigių automobilių bekelių ralio „RatRace.lt“ etapas, kuris bus ilgiausias ir reikalaujantis nemažai ištvermės tiek iš dalyvių, tiek ir iš transporto priemonių.  

 

Straipsnio nuotrauka

Tai pirmas toks automobilių ir pramogų festivalis Lietuvoje, kuriame save gerbiančiam autofanui sudalyvauti tiesiog privaloma. Tačiau veiklos čia suras visi, nes visą liepos 13 dieną saloje veiks įrengta didžiulė pramogų zona, kurioje lauks daugybė atrakcijų tiek mažiems, tiek dideliems - „StelAuto“ salono naujų automobilių bandomieji važiavimai, „CF Moto“ motociklų pristatymas, „MotoFox“ enduro mokykla, grožio ir pirties erdvės, įvairūs konkursai ir prizai, „Kakės Makės“ batutų ir atrakcionų zona, pramoginiai skrydžiai oro balionu ir sraigtasparniu bei didysis vakaro koncertas su Senjasa, Nombeko Auguste, Omerta, Paulina Paukštaityte, legendine grupe „Rondo“ ir net iš Ukrainos atvykusiais „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtojais „Kalush Orchestra“.

 

Dalyvavimas galimas įvairiomis transporto priemonėmis

 

„Autogidas Summer Fest“ varžybų dalyvių sąrašas vis pildosi. Šiais metais festivalyje šalia įprasto „RatRace.lt“ formato, kai varžomasi automobiliais, yra numatyti ir atskiri iššūkiai su specialiomis trasomis keturračiams, bagiams bei „4x4“ visureigiams.

 

Vis dėlto į „RatRace.lt“ didžioji dauguma dalyvių atvyksta lenktyniauti tradiciškai - senais automobiliais.

 

Kaip išsirinkti automobilį „Autogidas Summer Fest“ festivaliui

 

Dalyvauti galima bet kokiu automobiliu, čia fantazijai nėra ribų. Pagrindinis reikalavimas - kad važiuotų, nes kilometrų įveikti reikės nemažai.

 

„RatRace.lt“ tikslas - parodyti, kad didžiausi nuotykiai gyvenime nebūtinai turi būti brangūs. Tikroji „RatRace.lt“ bendruomenė mėgsta iššūkius ir nepamirštamus potyrius, o jie įmanomi tik su automobiliu, kuris mylimas ne dėl vertės, bet dėl to, kokių istorijų jis gali „papasakoti“. Taigi, kuo pigesnis, kuo senesnis ir paprastesnis automobilis - tuo smagiau ir tuo labiau bus atspindėta tikroji „RatRace.lt“ dvasia, o taip pat nereikės pergyventi dėl kiekvieno įbrėžimo. Galbūt senelio kieme apleistas ne pirmus metus stovi senas, bet dar važiuojantis automobilis - tai būtų idealus egzempliorius šiam renginiui. Neturintys tokių variantų tikrai suras ką išsirinkti „Autogidas.lt“ platformoje. Didelės investicijos čia tikrai nereikalingos.

 

Tikrieji „ratraceriai“ žino, kad žaismingai papuoštas bolidas suteiks papildomų emocijų, o neretai juokaujama, kad ir papildomo greičio.

 

Kiekvienas dalyvis su bet kokiu automobiliu ras sau tinkamą kategoriją, kurioje galės išbandyti savo vairavimo įgūdžius ir bolido galimybes.


 

Straipsnio nuotrauka

Automobiliai bus skirstomi į atskiras klases ir turės atitikti nesunkiai įgyvendinamus elementarius techninius reikalavimus. Pavyzdžiui, klasėje „Classic“ gali registruotis daugiau nei 30 metų senumo automobiliai arba tie, kurie tiesiog neturi stogo (kabrioletai). „Truck“ klasėje gali dalyvauti daugiau nei 7 sėdimas vietas turintys automobiliai. Tai klasė, kuri susilaukia mažiausiai dėmesio, taigi užsiregistravus joje - pozicija ant podiumo jau beveik garantuota. „RatRace.lt“ turi ir standartines „2x4“ ir 4x4“ klases pagal varomuosius ratus. Tie, kas turi daugiau patirties ir stipriau paruoštus automobilius, gali rinktis „Extreme“ klasę, kuriai netaikomi jokie apribojimai. Taip pat jokie apribojimai netaikomi „Ladies“ (dalyvės vien moterys) ir „Beginner“ (dalyviai važiuoja pirmą kartą) klasėse.

Straipsnio nuotrauka

Tad variantų, kokia transporto priemone važiuoti - daugybė. Svarbiausia „RatRace.lt“ automobiliui - turėti dvasią ir leisti toliau pildyti nuotykių bagažą, nesukant galvos, kad bus susipurvinta. Tik toks bolidas leis dalyviams patirti tikrą šių lenktynių atmosferą ir kelionės džiaugsmą bei padės sukurti neišdildomus prisiminimus.

 

Daugiau informacijos facebooke.
Bilietus žiūrovams į renginį parduoda Bilietai.lt

Straipsnio nuotrauka